About me

Ik ben Tim Van den Branden en ik ben al jarenlang enorm geboeid door alles wat met het weer en onze natuurlijke leefomgeving te maken heeft. Sinds 2012 doe ik dagelijkse waarnemingen vanuit mijn woonplaats in Hamme en sinds mei 2013 breng ik het lokale weer ook naar de mensen via deze website. Sinds begin 2014 heb ik een professioneel weerstation dat alles digitaal waarneemt.

Vanaf begin 2014 ben ik gaan samenwerken met de Hamse weerman Jeroen Vande Voorde en onze samenwerking leidde tot de facebookpagina Het Hamse Weer. Deze pagina groeide zeer snel uit tot een vast gegeven in Hamme, maar ook in de omringende gemeenten. Zo verlegden we onze focus in de loop der tijd meer naar de ruimere streek van Waas & Dender. Het weer kent tenslotte geen grenzen 😉. Op Het Hamse Weer volgen we de weersituatie zeer snel op de voet met dagelijkse updates.

In 2015 begon ik mijn studie Geografie aan de Universiteit Gent waar ik me specialiseerde in fysische geografie met keuzevakken in de meteorologie. Zo kreeg mijn weerpassie steeds meer een stevige wetenschappelijke fundering. Hieruit volgde dan ook mijn initiatief om bepaalde weersverschijnselen op een verklaarbare manier uit te leggen aan geïnteresseerden. Iets wat zich zeker uit in de artikels die ik op deze site publiceer.

Sinds 2021 ben ik aan het werk als adviseur milieubeleid en milieueffectenrapportage (m.e.r.) bij Antea Group Belgium.

Naast amateur-meteoroloog heb ik ook een grote passie voor film. Zo maak ik al reeds enkele jaren kortfilms. Onlangs werden mijn films Party Night (2017) en Remind Me (2019) bekroond met een nominatie. Vorig jaar ging mijn laatste nieuwe kortfilm The Initation (2022) in première in de KASK cinema in Gent.

profielfoto juni 2016 wolken

De trailer van m’n laatste thriller kortfilm The Initiation (2022).
Een voorsmaakje van mijn filmpassie: de trailer van Remind Me (2019).

Plaats een reactie